lev som varje dag var den sista,för en dag kommer den

alla har deppiga dagar. Dagar när man känner sig nere, retlig, ensam och helt färdig.
Dagar då man känner sig liten och obetydlig, när allt tycks utom räckhåll.
Man saknar resning. Bara att komma igång verkar omöjligt.
En deppig dag kan man få för sig att alla är ute efter en.( det är förståss inte alltid så dumt)
Man är frustrerad och orolig, vilket kan leda till nagelbitarorgier, som hux flux kan stegras till prinsesstårtsorgie!
En deppig dag känns som man flyter omkring i en ocean av bekymmer. När som helst kan man börja gråta utan att ens veta varför. Till slut känns det som att gå runt i livet utan mål och mening. Man hänger upp sig på så mycket,
och man vill skrika: " snälla skjut mig!". En deppig dag kommer så lätt.
Man kanske vaknar och inte känner sig till sin fördel, hittar några rynkor, har gått upp i vikt eller fått en stor finne på nästan.  Man blir dumpadm, frånskild eller sparkad, göra bort sig offentligt, få ett taskigt smeknamn eller bara vara risig i håret. Chefen hackr på dig, och alla på kontoret för dig galen. Du kanse har en blixtrande huvudvärk eller ont i ryggen. Dålig andedräkt, tandvärk, torra läppar eller ett elakt nageltrång. Var det en är så är det garanterat nån där uppe som inte gillar dig.  Åh vad ska man göra?
Jo, om du är som folk mest, gömmer du dig bakom en vag känsla av att allt ordnar sig.
Sedan ägnar du rästen av livet åt att titta över axeln och vänta på att allt ska gå åt skogen igen. Under tiden blir du bitter och cynisk eller ett patetiskt, gnälligt offer. Tills du blir så deppig att du lägger dig ner och önskar att du bara kunde försvinna, eller ännu värre, bli beroende av Robert Wells. Det är dumt, man är ju bara ung en gång och aldrig gammal två gånger. Vem vet vilka fantastiska saker som väntar runt hörnet? Världen är ju ändå full av märkliga upptäckter, saker som man inte ens kan föreställa sig. Det finns läcka ljuvliga dofter och smaskiga godsaker att dela. Jösses, man kan bli sagolikt rik eller till och med en superstjärna.( nån gång)
Inte illa eller hur? Men vänta, det är inte allt! Man kan stå på händer och lattja och yoga och sjunga kareoke och dansa vild och galet. Men bäst av allt är, det finns romantik. Det vill säga långa trånande blickar, kärleksfullt nonsens, gosande, blöta pussar, fler blöta pussar och ännu fler blöta pussar. Ett eller annat kärleksbett och sen , ja, allt kan hända. Hur ska man hitta den där härliga bubbelbadskänslan? Det är lätt.
Först och främst, sluta smita från alla bekymmer. Dags att se sanningen i vitögat. Alltså, slappna av. Ta några djupa andetag( in genom näsan och ut genom munnen) Försök meditera. Eller ta en promenad och rensa huvudet. Sluta klamra dig fast vid all gammal bråte.Försök se saker ur en annan synvinkel. Kanske är det du som har fel. Om det är så , våga be om ursäkt( det är aldrig försent).
Om nån annan handlar fel, våga stå upp och säga  " det där är inte rätt och jag accsepterar det inte". Det är okey att vara bestämd. ( Det är knappast okey att bua ut någon)
Var stolt över den du är, men kom i håg att kunna skratta åt dig själv.( det är mycket enklare om du umgås med positiva människor.)
Lev som varje dag var den sista, för en dag kommer den. Tveka inte att gapa för mycket. Ta lite risker. Håll dig framme och ge järnet. För trots allt är det väl det livet går ut på?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0